Als je geen zin meer hebt om met je kind te spelen


Veel ouders verliezen op een gegeven moment de motivatie en het verlangen om dezelfde activiteiten met hun kinderen te doen, door het constante contact met hen. Kinderen houden van allerlei soorten spel en als ze teveel van één activiteit houden en proberen daar al hun tijd aan te besteden, raken ouders letterlijk uitgeput.

děti na prolejzačkách

Heb je het gevoel dat je toe bent aan verandering? 12]

Ben je het zat om elke dag dezelfde boeken uit de kast te trekken en steeds dezelfde verhaaltjes voor te lezen? Ben je bouwblokken, autobanen en verstoppertje spelen zat? Maak je geen zorgen, je bent niet de enige. Dat betekent niet dat je niet van je kinderen houdt of dat je beter af zou zijn zonder ze. [In werkelijkheid past de stereotype levensstijl bij kinderen en ze hebben geen reden om de activiteiten en het spel dat ze leuk vinden niet te herzien.

Ze zouden daar blij om moeten zijn, want het zou tot moeilijkere situaties kunnen leiden. Als je kinderen zich vervelen met het speelgoed en de spelletjes in huis, hebben ze jouw initiatief nodig om ze bezig te houden. En dat is het moeilijkere deel.
děťátko v bundě

Wat kun je doen om iedereen tevreden te houden?

1. Als je kinderen je energie opslurpen, zorg dan voor een verandering. Neem ze bijvoorbeeld mee naar opa en oma, bezoek elke kant van de familie of ga even weg van de drukte van thuis.

2. Bedenk spelletjes waar jij ook van kunt genieten. Als ouder is je verbeelding veel verfijnder en kan het moeilijk zijn om discipline op te brengen en met je kind te spelen wat het nog niet kent. Doe het slim en zorg dat je het op een slimme manier aanpakt, zodat jullie er samen van kunnen genieten.

3. Het buitenleven biedt veel mogelijkheden voor verandering. Ga naar de plekken die kinderen het meest aanspreken (speeltuinen, parken, dierentuinen) en geef ze plekken waar ze het kunnen laten gebeuren. Door dit te doen, kun je op verschillende ideeën komen en wat frisse lucht krijgen.

Geloof het of niet, maar elke ouder heeft wel eens momenten dat ze moe worden als ze er alleen al aan denken om iets met hun kinderen te gaan doen. Dit komt deels door de hoeveelheid werk die ze doen, die zeker niet gering is, en deels door de stressvolle en uitputtende levensstijl waarmee ze worden omringd. Als ik naar huis ga, kan ik alleen maar denken aan niets doen en stil zijn.

Het is nog erger voor moeders met zwangerschapsverlof, omdat hun activiteiten elke dag gericht zijn op dezelfde dingen en spelletjes en ze al gek worden. Het is ook waar dat als je in een crisissituatie zit waarin je nergens van kunt genieten, je als moeder je aandacht moet richten op veranderingen die je van alles afleiden.