Een konijn bezitten


Een huisdier in huis houden is altijd een stap in de richting van verantwoordelijkheid en je moet verantwoordelijk omgaan met je nieuwe huisdier. Zelfs als het een konijn is dat makkelijk te houden lijkt.

Een klein harig schatje dat schattig door de kamer huppelt en worteltjes knabbelt. Veel mensen hebben dat beeld. Maar het is zeker niet het enige. Controleer dus altijd van tevoren de belangrijkste informatie en bedenk goed of je het allemaal wel aankunt.

papání králíčka

Huisvesting

Natuurlijk heb je een kooi nodig voor je konijn. De grootte hangt af van de prijs. De kooi moet groot genoeg zijn zodat het konijn er comfortabel in kan leven.

De bodem van de kooi kan bedekt worden met houtkrullen, zaagsel of pellets. Als je deze kleden wilt vermijden, kun je kiezen voor tapijten, die door veel fokkers worden gebruikt. In dit geval moet je het wel kopen, omdat de hond met oren naar het toilet moet kunnen. Dit maakt het veel gemakkelijker om de kooi regelmatig schoon te maken.

domácí králík

Voeding

Vraag bij het kopen van een huisdier aan de eigenaar of verkoper wat het huisdier te eten heeft gekregen. Als je later overschakelt op ander voer, kun je het beste beginnen met een kleine hoeveelheid. Abrupt van voer veranderen kan indigestie veroorzaken of het konijn kan terughoudend zijn om het voer te eten.

Naast korrelvoer is hooi een heel belangrijk onderdeel van het dieet en zou het eigenlijk het hoofdvoedsel moeten zijn. Zorg ervoor dat je dierenvriend er altijd toegang toe heeft. Ze snoepen ook graag van verschillende soorten planten, fruit en groenten.

Vergeet natuurlijk geen waterbakjes en gieters.

Verzorging

Zoals hierboven vermeld, moet de kooi regelmatig worden schoongemaakt. Er is ook een tang nodig om de voortdurend groeiende klauwen te knippen, en er moet voor worden gezorgd dat ze niet overgroeien en gezondheidsproblemen veroorzaken. Leren hoe je dit goed doet kost tijd. Dus, bijvoorbeeld, de eerste dierenarts waar je naartoe gaat zal je kunnen laten zien hoe je dit zonder angst moet doen.

Sommige types hebben lang haar en moeten geborsteld worden.

Affectie

Het is misschien een cliché, maar je huisdier heeft ook jouw affectie nodig. Breng overdag tijd met ze door, zodat ze buiten hun kooi kunnen rondrennen en hun omgeving en jou leren kennen. Behandel ze altijd zacht en respectvol. Als ze zich misdragen, berisp ze dan met een strenge stem. Wees nooit gewelddadig of schreeuw – dit zal de agressie van het dier vergroten en ook zijn angst voor de eigenaar versterken.

Wees geduldig en doe je best. Uiteindelijk zal dit gewone huisdier je trouwe vriend worden en een zeer lange metgezel.

Related Blogs