Hoe zit het met huidverzorging in de zomer?


In tegenstelling tot andere lichaamsdelen, stellen we ons gezicht bloot aan veel meer omgevingsinvloeden. Omdat het een zeer kwetsbaar gebied is, is het raadzaam om aandacht te besteden aan seizoensgebonden verzorging. In de zomer genieten we van zonnebaden en vitamine D. Zonlicht kan echter ook vroegtijdige huidveroudering veroorzaken. Dus welke huidverzorging moeten we in de zomer gebruiken om dit te voorkomen?
tekoucí voda
– Drinken

Drinken is essentieel in de zomer. Gebrek aan hydratatie zorgt ervoor dat de buitenste huid broos, gerimpeld, schilferig en schilferig wordt. Daarom is het aan te raden om op warme dagen meer te drinken, vooral zuiver water.

– Reinigen

Eenmaal per week wordt aangeraden om dode huidcellen zachtjes te scrubben om de huid te verzachten. Gemalen koffiebonen kunnen worden gebruikt in plaats van commerciële scrubs. Breng ten slotte een verzachtende lotion of toner aan.
pleťová maska na póry
– Verzorging

Vergeet niet om van buitenaf te hydrateren. Gebruik verschillende soorten afhankelijk van je huidtype. Dikkere producten zijn beter voor de droge huid, terwijl olievrije crèmes geschikt zijn voor de vette of gemengde huid. Een goed gevoede huid ziet er stevig en mooi uit.

– Zonnebrandcrème

Als je in de zon bent, is zonnebrandcrème aan te raden om de huid te beschermen. Indien nodig moet het meerdere keren per dag opnieuw worden aangebracht. Als je verbrandt zonder zonnebrandcrème, moet je dit onmiddellijk behandelen. Breng zo snel mogelijk helende gels, balsems of lotions aan om ongemak zoals verbranding, jeuk en vervellen te voorkomen.

– Maskers voor een droge huid

Als je huid droog is van de zonnebrand, probeer dan een hydraterend gezichtsmasker. Probeer bijvoorbeeld een zelfgemaakt avocadomasker, gemaakt door simpelweg een halve avocado te pureren en er een paar druppels plantaardige olie aan toe te voegen.

– Spuit water

Dit hulpmiddel geeft de huid de vochtigheid en verfrissing die ze nodig heeft en is altijd draagbaar. Je kunt een verwarmende spray van de drogist gebruiken of je eigen spray maken met komkommer- of kruidenwater.

Related Blogs