Ontharen en epileren: lichaamshaar verwijderen


Voor vrouwen is het niet goed om haar op bepaalde delen van het lichaam te hebben. Daarom proberen de meeste mensen het haar op de een of andere manier te verwijderen. Er zijn heel wat manieren om van lichaamshaar af te komen. Als je kiest voor ontharen, verwijder je het haar alleen van het huidoppervlak. Met epilatie wordt ongewenst haar vanaf de wortel verwijderd. Maar hoe doe je dat?
blondýna na kameni
Scheren
.
Dit is de meest gebruikte manier van ontharen. Het voordeel van scheren is het gemak en de snelheid; het nadeel is de snelle hergroei van haren (in 1-3 dagen), die dikker, dichter en verder kunnen groeien. En als je onvoorzichtig scheert, kun je jezelf snijden. Naast traditionele scheerapparaten kun je ook elektrische scheerapparaten gebruiken.

Ontharen met crèmes en gels
.
Als er voor een ontharingscrème of -gel wordt gekozen, wordt deze op een deel van het lichaam aangebracht, achtergelaten en verwijderd met de bijgeleverde rakel. Het haar begint na ongeveer 7 dagen terug te groeien.

Waxen [24
Methode om het haar bij de haarwortel te verwijderen. Wax wordt warm of koud aangebracht in de richting van de haargroei en tegen de haargroeirichting in uitgetrokken. Pijnlijke methode, maar het haar is enkele weken weg.
[26] [27] Epilator [28] [29].
Met behulp van een klein pincet trekt het apparaat de haren vanaf de wortel uit. Het is een tijdrovende methode, maar het resultaat is dat de benen en andere lichaamsdelen enkele weken glad blijven. De eerste keer is het pijnlijk, maar met regelmatig epileren raakt het lichaam eraan gewend en voelt het nauwelijks iets.
[31] [32] Laserontharing [33] [34
Steeds populairder. De laserstraal vernietigt de haarzakjes en na een paar sessies zijn de haren volledig verwijderd. Het is het meest effectief op donkere haren op een lichte huid. Omgekeerd is deze ontharingsmethode niet geschikt voor lichte haren. Er moeten ook bepaalde regels in acht worden genomen. Niet zonnebaden voor of na het ontharen en geen andere ontharingsmethoden gebruiken gedurende zes weken voor de procedure. Het nadeel is de hoge prijs. Aan de andere kant, als het haar na een paar behandelingen volledig verdwijnt, hoef je niet de rest van je leven bezig te zijn met het verwijderen van haar.