Technieken in computercompositie


Het assembleren van een computer is technisch niet zo moeilijk. Je zweet niet en je hele lichaam doet geen pijn na het werk. Het enige wat je nodig hebt is vaardigheid en, natuurlijk, minimale kennis. En je moet de eerste keer wat instructies krijgen.

Het staat hier niet geschreven. Omdat het voor langere tijd is en de beschrijving ervan hier niet past. Maar je kunt een aantal onderdelen zien.

mateřská deska

De basis is natuurlijk de kast. Hier gaan alle componenten in. De volgende basis is het verlagen van de temperatuur. Dit betekent een ventilator, die meestal samen met een transformator wordt gekocht. Dit is een nogal lelijke doos en hier gaan de voedingskabels naartoe, dus je monteert hem aan de achterkant.

Vervolgens wordt de processor in de socket geplaatst, maar dit vereist grote zorgvuldigheid en je moet niets met brute kracht oplossen. Het zal anders zijn voor Intel-processors en AMD-processors. Maar ontspan je, want je kunt niet zomaar gaan zitten en proberen iets met geweld op te lossen, want dan krijg je het niet voor elkaar.

Zet dan het koellichaam erop en je bent klaar. Nogmaals, houd je verstand erbij en werk voorzichtig.

montáž komponentů

De volgende stap is het aansluiten van het RAM-geheugen, dat op dezelfde manier in de beugel wordt geplaatst als de grafische kaart. Deze kan wiebelen voordat hij goed vastzit. Je zult hier een beetje moeten duwen, maar nogmaals, houd er een goed gevoel voor.

Tot slot wordt de harde schijf geïnstalleerd, wat afhangt van het product dat je hebt gekocht. Is het een ouder type met een ingebouwde draaiende schijf of het nieuwste klassieke type? Ze worden allemaal op een andere manier geïnstalleerd, volgens de instructies. Als je klaar bent, ben je klaar. Tenzij je natuurlijk nog een ouder station hebt voor dvd\’s of schijfjes in het algemeen. Deze laatste worden niet veel meer gebruikt. Dit komt omdat het prijsniveau van deze dingen al vergelijkbaar is met USB, dus schrijven wordt langzaam overbodig.

Nou, ik heb dit allemaal gedaan om je een idee te geven van hoe het isom een computermet je eigen handen in elkaar te zetten. Je moet vooral letten op het zogenaamde \’kabelmanagement\’, dat in elk geval anders is opgezet om voor een goede luchtcirculatie te zorgen. Als je dit allemaal in een kast kunt passen, geef jezelf dan een schouderklopje.

Related Blogs