Van tuin tot keuken


Ons lichaam moet worden aangevuld met vitaminen, mineralen en andere noodzakelijke stoffen. Ons lichaam moet worden gereinigd en onze geest moet worden gestimuleerd.

Een drank die het lichaam versterkt en zuivert kopřiva dvoudomávan brandnetel en jonge scheuten van paardenbloemen kan snel en gemakkelijk worden gemaakt in een keukenblender: voeg in ½ liter water elk een handvol brandnetel en jonge scheuten van paardenbloemen toe. Doe alles in de blender, laat 30 minuten staan, zeef en drink.
kopřiva dvoudomá

Lente thee drie keer per dag gedurende vier weken. Bereid 30 g berkenbladeren, 20 g venkelzaad, 20 g citroenmelisseblaadjes, 10 g gedroogde rozenbottels en 10 g vlierbloesem. Zeef en drink.

Maak een kruidendrankje van 1 deel braambessenblaadjes, 1 deel frambozenblaadjes, 1 deel zwarte bessenblaadjes, 1 deel wilde aardbeienblaadjes en 1 deel brandnetelblaadjes; giet er 750 ml koud water over, dek af en laat 1 dag staan. Laat vervolgens een paar seconden koken, laat nog 10 minuten trekken en zeef in een thermoskan. Drink een kopje op een lege maag en de rest overdag.

Brandnetel [21].
Brandnetels worden al heel lang medicinaal gebruikt, voornamelijk om het bloed te zuiveren en het immuunsysteem te verbeteren. Het wordt gedronken als thee ter voorkoming van verkoudheid, hoesten, maag-darmstoornissen, galwegkoliek, ontsteking van de urinewegen, leveraandoeningen, helpt bij de bloedstolling en is effectief tegen bloedarmoede. Jonge bladeren worden gebruikt in vullingen, soepen en salades. Ze worden ook gekookt op dezelfde manier als spinazie.
louka pampeliška

Paardenbloem [26].
Verse jonge bladeren zijn geschikt voor salades vanwege hun vitamine C en mineraalgehalte. Als de smaak te bitter is, is het aan te raden om de tuin een paar dagen donker af te dekken totdat de bladeren wit worden. Van de wortels wordt een afkooksel gemaakt dat giftige stoffen uit het lichaam verwijdert en heilzaam is voor de lever, galblaas en darmen. Gedroogde en geplette wortels kunnen samen met cichorei aan koffiemelanges worden toegevoegd.

Related Blogs