Wat is de juiste kleding voor het schoolbal?


Als je een uitnodiging voor het schoolbal krijgt, wil je de best mogelijke indruk maken. Daarom is het van het grootste belang dat je je houdt aan wat er op de uitnodiging staat. Daarin staat of je op zoek moet gaan naar een lange prom dress of een korte cocktailjurk. Veel vrouwen gaan shoppen voor nieuwe jurken en accessoires, en op D-day laten ze hun haar stylen bij de kapper om er aantrekkelijk uit te zien op het bal. Van mannen wordt verwacht dat ze de schoonheid van hun vrouw benadrukken, maar velen dragen ongepaste pakken en maken zelfs enkele fouten tijdens het dragen.
dámské šaty
Als mannen naar een formeel bal gaan, moeten ze een smoking dragen. Als het bal op een winteravond wordt gehouden, ergens in het dorp, dan moet een donker pak worden gedragen. Denk eraan dat alleen donkere sokken gedragen mogen worden bij het donkere pak, en dat ze lang moeten zijn. Bij het donkere pak mogen ook alleen witte overhemden met lange mouwen gedragen worden. De kleur van de vlinderdas of stropdas moet overeenkomen met de kleur van de jurk van de ander. Zakdoeken moeten ook dezelfde kleur hebben. Draag indien mogelijk een jas over het pak, dat staat veel mooier dan een winterjas. De meest geschikte schoenen voor een formeel bal zijn lakschoenen of zwarte lakschoenen.
pánský oblek
Wat vrouwen betreft, voor formele bals moeten vrouwen jurken kiezen die ten minste onder de knie zijn. Zomerjurken en pakken zijn ook niet geschikt. Elke vrouw moet erop letten dat ze een jurk kiest die bij haar uiterlijk en lichaamsvorm past en dat ze de juiste kleur kiest. Verder moet de taille van de jurk zo smal mogelijk zijn en naar de zoom toe breder worden. Als ze naar een formeel bal gaan, mogen ze niet vergeten om lange handschoenen te dragen. In de regel moeten damesschoenen hoge hakken hebben. De teen moet gesloten zijn, maar het midden en de hiel van de schoen mogen open zijn. Schoenen moeten bij de kleur van de jurk passen, maar met zwarte schoenen kun je nooit de fout in gaan. Kousen en een kleine handtas mogen ook niet vergeten worden.