Baby’s eerste schoentjes


De eerste stapjes zijn altijd een groot plezier voor ouders. Maar baby\’s hebben tijd nodig om echt te gaan lopen – sommigen beginnen al te lopen voor ze een jaar oud zijn, anderen weer drie maanden later. Maar je hoeft niet te wanhopen. Wacht gewoon tot je baby zijn eerste stapjes zet en de dag zal zeker komen dat hij kan lopen zonder zich vast te houden.

botičky

Bedenk in plaats daarvan wanneer je aan eerste schoentjes moet gaan denken. Misschien is het beste moment wanneer de peuter moe wordt van het klimmen, zich langzaam aan meubels begint vast te houden en voor het eerst echt probeert te lopen. Dat wil zeggen, als ze het grootste deel van de dag op hun voeten staan. Help echter niet te veel bij deze poging en grijp alleen in als er gevaar is voor letsel of andere rampen. Laat ze hun eigen ritme creëren.

boty

Hebben peuters schoenen nodig?
Peuters zullen in het begin op blote voeten proberen te lopen, maar naarmate ze meer zelfvertrouwen krijgen, moeten ze schoenen dragen. Het is echter altijd belangrijk om schoenen te kiezen die de natuurlijke ontwikkeling van de voeten van het kind respecteren, d.w.z. die de gezonde voeten van de peuter niet vervormen.

Wat voor soort schoenen moet je kiezen?
Het kiezen van gezonde schoenen van goede kwaliteit is niet eenvoudig. Het is niet het modemerk dat telt, maar de doeltreffendheid en gezondheid ervan. Daarom zijn commerciële schoenen zeker niet geschikt, omdat ze vaak leiden tot platvoeten waar je kind nooit meer van herstelt. Er moet wel aandacht worden besteed aan de gebruikte materialen, de manier waarop de schoenen zijn gemaakt en de ergonomie van de schoenen.

Het eerste paar schoenen moet zijn.
1. lichtgewicht zijn – de beenspieren van kinderen zijn nog niet volledig ontwikkeld en zware schoenen belemmeren het lopen onnodig.
2. De juiste maat en vorm hebben – schoenen mogen niet te groot en niet te klein zijn. De binnenzool is plat of anatomisch gevormd.

modré boty

4. de zolen moeten flexibel en antislip zijn – de enige manier om ervoor te zorgen dat het kind gemakkelijk loopt en niet uitglijdt.

5. de enkel van de schoen moet stevig zijn – om de voet te ondersteunen. [6. De breedte moet precies goed zijn en de tenen moeten afgerond zijn. Dit is omdat de tenen in de juiste positie staan en niet samengedrukt mogen worden. Puntige schoenen leiden namelijk tot teenmisvormingen. [Ademend vermogen – omdat jonge kindervoeten zweten. Geschikte materialen zijn leer, textiel of synthetische stoffen met een verbeterd ademend vermogen.

Related Blogs