Bezoek het relaxte UruguayUruguay is heel anders dan de buurlanden. Terwijl Argentinië en Chili te lijden hebben onder protesten, is het hier rustig. Het is het veiligst in Zuid-Amerika en heeft zelden te maken met corruptie. De democratie is de beste in Latijns-Amerika. Van de buurlanden lijkt het het meest op Europa. Waarschijnlijk omdat bijna 90% van de bevolking van Europese afkomst is. Het gaat ook prat op groene energie. Uruguay was ook het eerste land ter wereld dat marihuana legaliseerde.
Uruguay, loďky, Atlantiku
We beginnen met de stad Colonia del Sacramento in het westen. Dit is een voormalig smokkelstadje. De meeste reizigers vertrekken hiervandaan nadat ze met de boot vanuit Buenos Aires zijn aangekomen. Het kleurrijke stadje met zijn miniatuurhuisjes en vuurtoren is letterlijk charmant.

Stel je nu de hoofdstad Montevideo voor, met zijn bijzonder interessante oude binnenstad. De alomtegenwoordige beschilderde huizen, voetgangersstraten en parken met gezellige cafés en palmbomen zullen op iedereen indruk maken. De oude stad komt tot leven rond de markt bij de haven. Dineren op de mercado is een heerlijke reiservaring. Vleesgerechten zijn hier populair en je kunt er genieten van de Uruguayaanse asado. De gegrilde gerechten van verschillende soorten vlees, bereid boven een open vuur in het midden van het restaurant, zijn hartig. Maar niet alleen de oude stad, ook de oostkust is geschikt voor ontspanning en sport.

In dit land wonen we voornamelijk aan de Atlantische kust. De prachtige zandstranden zorgen ervoor dat je langer blijft dan je van plan was.
Alles draait om de stad Punta del Este, die niet alleen de rijke Uruguayanen maar ook Argentijnen aantrekt. Punta del Este trekt niet alleen de rijke Uruguayanen aan, maar ook Argentijnen. Het is hun favoriete bestemming geworden vanwege de stranden en diensten die zelden in Buenos Aires te vinden zijn.
Punta del Este ligt 130 km ten oosten van Montevideo. Bezoek de plaatselijke haven en koop verse vis en heerlijk ijs in cafés met uitzicht op zee. Er is een prachtige vuurtoren, veel goede restaurants en een aantal kunstwerken. Dit is een enorme sculptuur van een hand gedompeld in zand door kunstenaar Mario Irrasabal, gemaakt in 1982. Dankzij hem zijn er later nog meer soortgelijke sculpturen gemaakt (Atacama, Madrid, Venetië). Maldonado, met zijn wolkenkrabbers, is een stad voor zakenmensen en mensen die in luxe hotels verblijven.
Punta, socha, písek
Een andere attractie in het oosten is de hele Atlantische kust. Je kunt je eigen plekje op het strand kiezen.

In de lagune van Garson kom je een merkwaardige brug tegen die de Vinola-brug heet. Deze brug is een rotonde op het water. De maximumsnelheid is 30 km/u en bestuurders kunnen genieten van de plaatselijke baai. De meeste mensen vinden de brug mooi, maar er zijn ook enkele critici.

Als je verder naar het oosten rijdt, kom je het dorp Cabo Polonio tegen. Dit dorp kan alleen worden bereikt met de bus, die je ophaalt bij de parkeerplaats. Hier leven zeehonden en pinguïns en in de verte kun je walvissen zien.
Het binnenland van Uruguay heeft ook zijn charmes. Dit komt omdat maar weinig mensen deze kleine bergen betreden. Hier zwerven gaucho\’s, lokale cowboys met hun modieuze hoofdtooien, te paard over de steppen.

Aarzel niet om dit interessante land te bezoeken. Je zult een geweldige ervaring hebben en misschien wel willen terugkeren.