complexe mensheid


steeds meer mensen beweren in de peilingen dat ze de afgelopen jaren dramatische gedragsveranderingen hebben opgemerkt bij de meerderheid van de bevolking. Veel wetenschappers schrijven dit fenomeen toe aan covid-19 en de lockdown, die zeker de psyche van miljoenen mensen beïnvloedden. De geïnterviewden praten over de afgelopen 3 jaar, dus er is waarschijnlijk iets aan de hand, maar dit is precies de reactie op de covid-crisis. De samenleving zal in een staat zijn waarin mensen liever gevangen zitten in hun huizen en niet onder anderen willen lopen, en niet alleen individuen, maar hele generaties moeten met elkaar omgaan.

lidé ruce

mensen zijn dom tegen elkaar zonder reden, ze kunnen vechten in de winkel voor de laatste afgeprijsde Kip, ze zullen niet zitten en laten gaan, ze zullen hun parkeerplaats blokkeren, kortom, er is genoeg overmaat tussen mensen. Goed gedrag is op de achtergrond, en hij zal er waarschijnlijk niet mee weglopen. Het is triest dat we elkaar niet kunnen behandelen omdat we hier al een paar jaar zijn. Daarom zijn restaurants, bars en pubs failliet.Omdat mensen niet meer tussen mensen gaan. Ze kopen liever flessen voor thuisgebruik, en het bewijst ook iets.

pomoc staršímu

We zijn te egocentrisch, iedereen beslist alleen welke rechten hij heeft, iedereen wil respect, lof en respect, maar op welke gronden? Op basis daarvan bespotte hij iemand op sociale media, of op basis daarvan heeft hij een duurdere auto? Onze samenleving is ziek, veel sociologen zijn zich ervan bewust, en het wordt beïnvloed door gemeenschappelijke gebeurtenissen. Politiek is een machtige speler die wonderen kan doen met mensen. Er was eens een tijd dat vrienden de laatste kroon naar Oekraïne stuurden, terwijl de ander geen miljarden uit de al bloedende staatsbegroting wilde zien, dus stop met praten over respect voor elkaar en wens alleen het beste?

sommigen zeggen dat mensen zich altijd zo hebben gedragen, maar dankzij sociale netwerken is het nu zichtbaarder geworden. Hoe verder te gaan? Kunnen we elkaar helpen en weer aardig voor elkaar zijn?