Complexe werkrelaties


Relaties op de werkvloer kunnen heel goed zijn en ontwikkelen zich vaak tot echte vriendschappen. Helaas kunnen relaties echter ook gespannen en vaak zelfs gespannen worden, vooral in werkteams die voornamelijk uit vrouwen bestaan. Er is maar één agressor of manipulator in een groep nodig om anderen mee te krijgen en de sfeer kan razendsnel verslechteren. Deze situatie geldt niet alleen voor grote fabrieken met veel vrouwelijke werknemers in ploegendienst, maar ook voor kleinere groepen, bijvoorbeeld in ziekenhuizen of in kantoren met slechts twee vrouwelijke collega\’s.

symbol týmové práce

Supervisors moeten de situatie waarin de sfeer gespannen is niet onderschatten. Vaak sluiten supervisors hun ogen voor problemen of doen ze alsof ze niet bestaan. Ze realiseren zich niet dat een slechte werksfeer nauw samenhangt met slechte werkprestaties.

Helaas is dit een situatie waarin ieder van ons zich kan bevinden. Al op zondagavond hebben we er genoeg van dat de volgende dag maandag is. Het komt ook vaak voor dat je last hebt van buikpijn, hoofdpijn en algehele vermoeidheid voordat je \’s ochtends naar je werk gaat. Als je een van deze symptomen ziet, confronteer de aanvaller dan. Neem de aanvaller apart en probeer het rustig op te lossen. Vaak, als de aanvaller weet dat je een sterke persoonlijkheid hebt, zal hij of zij bang worden. Maar als dat niet het geval is, is het tijd om de zaak direct aan het management voor te leggen.
pracovní tým
Maar als het bij je opkomt dat je geen verklikker bent, begrijp dan de situatie waarin je je bevindt. Er is niets belangrijker in de wereld dan je gezondheid, en als je je niet goed voelt op het werk, zal je gezondheid daaronder lijden. We brengen tenslotte veel tijd door op het werk. Het is onze mentale gezondheid waar we ons het meest zorgen over zouden moeten maken, zelfs ten koste van herintreding in het arbeidsproces. Vandaag de dag hoeven we ons geen zorgen te maken over onze toekomst, omdat veel bedrijven bereid zijn om de beste werknemers aan te nemen.