Gemotherapie is een wetenschap


Veel mensen verkiezen alternatieve en natuurlijke geneeswijzen boven conventionele geneeswijzen. Een natuurlijke behandelingsoptie is gemotherapie. Hierbij worden extracten van knoppen, scheuten, jonge scheuten en geneeskrachtige kruiden gebruikt. Deze natuurlijke therapie is niet zo wijdverbreid als homeopathie. Er is echter literatuur over deze weinig bekende therapie te vinden in oude farmacopees en kruidentuinen. Dit type fytotherapie wordt nog steeds veel gebruikt in China en Tibet.
De grondlegger van deze behandeling, dokter P. Henri, ontdekte dat de grootste geneeskracht van planten verborgen zit in de knoppen. In de lente bevatten de pas ontluikende knoppen en bladeren alle kracht van de toekomstige plant.
listnatý strom
De knoppen en bladeren bevatten grote hoeveelheden vitaminen, mineralen, enzymen en sap, wat essentieel is voor planten. Artsen hebben de mogelijkheid van vergelijkbare positieve effecten op de menselijke gezondheid onderzocht. Om een tinctuur of extract van de knoppen te maken, moet dit deel van de plant vlak voor het ontluiken verzameld worden. Dit betekent vroeg in de lente. De voordelen van een behandeling met natuurlijke extracten van de knoppen zijn een algehele verbetering van de menselijke immuniteit en immunisatie, niet alleen fysiek maar ook mentaal. De extracten en tincturen hebben ook een gunstig effect op het centrale zenuwstelsel en helpen het natuurlijke functioneren van het menselijk lichaam. Deze behandeling kan worden gebruikt voor een breed scala aan gezondheidsproblemen. Deze omvatten verkoudheid, indigestie, lage immuniteit, mentale problemen en migraine. Er kunnen tincturen worden genomen die speciaal voor specifieke gezondheidsproblemen zijn gemaakt, of universele mengsels die het hele lichaam ondersteunen. In sommige gevallen kan de behandeling een zeer positief effect hebben. De meest gebruikte tinctuur is berkenextract, dat wordt gebruikt om het hele lichaam te zuiveren.
rašící rostlina
Sommige artsen combineren tegenwoordig standaard medicijnen met homeopathische, alternatieve of gemmologische therapieën. Van deze therapieën wordt verwacht dat ze langzamer effect hebben.