Het eerste wereldwonder uit de oudheid: de Piramide van Cheops, aan de rand van de Egyptische hoofdstad


De piramides uit het oude Egypte behoren tot de bekendste toeristische attracties op het Afrikaanse continent. Met name de piramide van de despotische farao Cheops, ook wel bekend als de Grote Piramide, is wereldberoemd geworden. Deze bevindt zich in Gizeh, een voorstad van Caïro. Jefran verrijst bijna aan de rand van deze metropool. Het is een achtvlak vol met vele curiositeiten en mysteries. Het is nog niet volledig onderzocht en veel blijft verborgen.
muž na velbloudovi

Piramide in cijfers

Er waren 2,3 miljoen stenen blokken met een gewicht van ongeveer 2,5 ton nodig om dit unieke bouwwerk te bouwen. De bouw zou dag en nacht zijn uitgevoerd tijdens het bewind van farao Cheops. De muren van de piramide volgen de kardinale richtingen en de hoek van de piramide doorsnijdt de Nijldelta. De constructie is uniek en roept vandaag de dag nog steeds veel vragen op.

Waar moet je op voorbereid zijn?

Trek een volle dag uit voor een bezoek aan de piramides. Rondleidingen vanuit Hurghada beginnen bijvoorbeeld vroeg in de ochtend, rond 3 uur. Politiewagens die de bussen begeleiden maken deel uit van het konvooi.
Reizen over de weg en verkeer vereisen speciale aandacht. Dit geldt voor alles, van luxe voertuigen tot door ezels getrokken karren. Rijscholen worden hier beschouwd als een formaliteit en verkeersregels worden niet goed gehandhaafd. Paradoxaal genoeg voelt de lokale bevolking zich comfortabel met dit chaotische systeem en er gebeuren zelden ongelukken.
Wees voorbereid op kameeldrijvers en venters die alles tegen woekerprijzen willen verkopen. Desondanks is het mogelijk om souvenirs tegen redelijke prijzen te kopen. Het kopen van bijvoorbeeld een set ansichtkaarten of een standbeeld is een koopje.
pět pyramid

Wees op je hoede!

Enkele basistips om in gedachten te houden zijn. Wissel in geen geval geld uit op straat en doneer niet aan collectes. Bescherm je waardevolle spullen zorgvuldig en laat je niet fotograferen. Als je niet betaalt, kun je je mobiele telefoon of camera kwijtraken.

Maar laat je niet ontmoedigen!

Als je een paar eenvoudige richtlijnen volgt, zul je veilig zijn en optimaal genieten van je reis. De sfeer en magie van de Grote Piramide is overweldigend. Een bezoek aan de piramides moet een van de onvergetelijke ervaringen van je leven zijn!