Hoe bescherm je je haar tegen vorst? Bereid je voor op de vorst!Ga niet naar buiten met nat (of vochtig) haar

Bij winterweer kan vocht gemakkelijk veranderen in ijskristallen, die je haar kunnen breken en andere schade kunnen veroorzaken.

žena s copem

Lees labels

Wees je bewust van de ingrediënten in je favoriete producten. In de winter is het ideaal om alcohol te vermijden, want dat kan je haar nog meer uitdrogen. Zoek in plaats daarvan naar producten die hydraterend zijn en wees niet bang voor oliën. In de zomer, wanneer de temperaturen stijgen en olie je haar begint te bakken, is olie geen goede keuze. In de winter kan een wrap echter geen kwaad!

Hoofdhuid – mijn slapen

De winter is zwaar voor de hoofdhuid. Wees niet bang om je haar een paar uur met een oliepakking te bedekken om je hoofdhuid zachtjes te scrubben en te voeden om lelijke roos te voorkomen. Als je last hebt van een gebrek aan glans, voeg dan wat honing van goede kwaliteit toe aan je zelfgemaakte masker.

kudrnaté vlasy

Verzorg je haar in plaats van het te stylen

Te veel warmte of gewicht op het haar is een grote uitdaging in de winter. Vermijd overmatige styling. Want zelfs het dragen van een pet of sjaal kan ervoor zorgen dat haarpunten uitrafelen. Vergeet niet om de punten van je haar regelmatig te knippen, want die rafelen sneller in de winter.

Gebruik niet te veel water

Was je haar spaarzaam. Gebruik tijdens de wintermaanden regelmatig pijpenkrullen en droogshampoo. Je haar zal lichter zijn.

Kies het juiste materiaal

Zijden sjaals zijn zacht voor het haar. Als je goed rondkijkt, vind je mutsen van kwaliteitsmaterialen die zacht zijn voor je haar. Vergeet geen truien die beschermen tegen hitte en statische elektriciteit. Als je nog een stapje verder wilt gaan met je haarverzorging, aarzel dan niet om een speciale tulband of zijden kussensloop te gebruiken om in te slapen.

Hydratatie en kwaliteit

Je moet ook goed voor je lichaam zorgen. Drink veel water en consumeer goede vetten in plantaardige oliën en noten. Van vitamine A, D en B is ook aangetoond dat ze de haarkwaliteit verbeteren. Het is misschien tijd om biotine of visolie te overwegen. Je kunt ook collageen door je smoothies mengen voor extra voeding.

Related Blogs