Reizen met heel weinig geld


Je werk en je inzet zullen langzaam maar zeker afbrokkelen. Het idee om \’s ochtends op te staan, erin te gaan zitten en acht uur lang hetzelfde werk te doen met een lunchpauze van 30 minuten is ronduit walgelijk. Op de momenten dat je je werk even onderbreekt, stel je je voor dat je de wereld rondreist, nieuwe plaatsen verkent, met vreemden praat en exotisch eten proeft. Maar na een moment van mooie dagdromen, word je blootgesteld aan de afschuwelijke gedachte dat je je dergelijke luxe niet kunt veroorloven. Maar bij nader inzien, is het probleem echt financieel? Je hoeft niet meteen in het vliegtuig te stappen, maar je moet wel een beetje avontuurlijk zijn.
Vlak na mostě
We zijn allemaal bang voor het onbekende, zeker, maar als je uit je comfortzone stapt en je instinct volgt, kun je een echt avontuur beleven. Als je niet genoeg geld hebt om een vliegtuig te kopen, probeer dan treinen, bussen, fietsen of zelfs liften, hoewel dat niet 100% veilig is. Zodra je het eerste punt van je reis bereikt, probeer je accommodatie te vinden. Het eerste waar je aan denkt zijn hotels, maar helaas zijn die niet altijd even goedkoop. Daardoor kunnen ze je portemonnee nog sneller leegmaken dan een vliegreis. Als je online een gastgezin vindt, je inschrijft en daar verblijft, kun je als het goed is eten en nieuwe vrienden krijgen. Als dit niet je ding is, kun je in een motel slapen, bij een familielid thuis of zelfs buiten (hoewel dit ook geen erg veilige optie is). Je kunt een blog schrijven, een baantje zoeken op het platteland of, als je niet te verlegen bent, een paar liedjes op de gitaar leren en die op straat spelen.
Skála a údolí
Toeristen zijn meestal gul met hun fooien en kunnen genoeg geld verdienen om te eten en te verblijven in hun favoriete plaatsen. Als je het gevoel hebt dat je leven gebrekkig is en een verandering nodig heeft, stap dan uit de eerder genoemde comfortzone. Je kunt altijd teruggaan naar je dagelijkse routine of je leven helemaal omgooien en opnieuw beginnen. Wees niet bang om af en toe risico\’s te nemen als je weet dat je jezelf of je dierbaren geen pijn zult doen. Doe wat geluk en zonneschijn in je leven brengt.

Related Blogs