Hoe geef je je huis een winterjasWanneer de koude herfst- en winterdagen aanbreken, kleden we ons in warme jassen, donsjassen, mutsen, sjaals en handschoenen, trekken we comfortabele, warme laarzen aan en vechten we op de een of andere manier tegen de onaangename kou, koele temperaturen en motregen tot de lente.

Maar naast jezelf goed beschermen tegen de kou, moet je ook onthouden dat \’thuis ons kasteel is\’ – thuis. En we mogen niet verzuimen om ons tot het laatste moment voor te bereiden op de kou. Want hoe vroeger het koude weer komt, hoe minder goed we voorbereid zijn. Weersvoorspellingen zijn allemaal goed en wel, maar je weet dat ze vaak niet uitkomen, vooral als het gaat om langetermijnvoorspellingen.
zasněžený dům

Onvoldoende voorbereiding en dingen aan het toeval overlaten kan je uiteindelijk veel geld kosten en natuurlijk veel ellende. Het is beter om een natuurramp te verwachten in de vorm van zware sneeuwval of strenge vorst en aangenaam verrast te zijn dat het niet gebeurt dan andersom.

Waar moet je in de eerste plaats op letten? De basis van een huis is een dak van goede kwaliteit, dat de meeste zorg en aandacht vereist omdat het het meest arbeidsintensief is. Zelfs als je een nieuw dak koopt dat gegarandeerd tientallen jaren meegaat, moet je het elk jaar zorgvuldig controleren voordat de winter aanbreekt. Zelfs kleine dingen kunnen grote problemen veroorzaken. Verwijder alle verstoppingen in de dakgoot voor een goede afwatering.
zimní počasí

We hebben verwarming om ons en onze huizen warm te houden. Daarom moeten alle gebreken die in de vorige winter zijn opgemerkt en tijdens de zomermaanden zijn uitgesteld, door een specialist worden geïnspecteerd en gerepareerd. Schoorstenen zijn ook betrokken bij het verwarmingssysteem en schoorsteenvegers zijn druk en schaars in aantal, dus reserveer van tevoren. Verwarming is essentieel in de winter, dus ontlucht het verwarmingssysteem vroeg, controleer de kleppen en controleer de afdichtingen van ramen en deuren, zowel buiten als binnen het huis, ongeacht hun grootte.

Alles wat op slot zit en wordt blootgesteld aan de elementen, moet worden behandeld zodat het niet bevriest en het huis en alle onderdelen toegankelijk blijven.

Related Blogs