De geneugten van lange reizenReizen met de auto

Als je je route al plant, zal het opdelen van je reis in kortere stukken het draaglijker maken en je reis zal sneller aanvoelen. Je bestemming kan een aanbevolen restaurant of herberg zijn. Pak een koffie of een ijsje en neem een pauze.Je moet interessante plekken vinden met een goed uitzicht, belangrijke plaatsen, standbeelden, bomen en misschien een mooi plein. Het zal je benen strekken en het gemakkelijker maken om je reis voort te zetten.
cestování autem

Sommige bemanningsleden kunnen verschillende spelletjes spelen waaraan de bestuurder ook kan deelnemen. Bijvoorbeeld woordvoetbal. Met kleine kinderen wordt het in het Tsjechisch gespeeld, met grote kinderen in het Engels. Tegelijkertijd is het een goede manier om de taal te oefenen als je naar het buitenland gaat. Wijs ook een kleur toe aan elke passagier en kijk wie de meeste auto\’s van die kleur kan tellen. Een ander leuk spel is waarbij één persoon een voorwerp of dier bedenkt. Anderen stellen die persoon een vraag, waarop die persoon alleen met ja of nee kan antwoorden. Ze moeten ervoor zorgen dat ze alleen ja of nee kunnen antwoorden op de vraag. Dergelijke spelletjes kunnen zowel door kinderen als volwassenen worden gespeeld.

Spelletjes gaan na een tijdje vervelen als de reis lang is. Mobiele telefoons zijn altijd handig. Als je niet wilt dat je kind de hele tijd spelletjes speelt, kun je op je bestemming op zoek gaan naar interessante plaatsen om te bezoeken. Je kunt ook een tablet meenemen waarop je films, liedjes of verhalen kunt opnemen. Als je het niet erg vindt om onderweg te lezen, kun je een verhaaltje voorlezen aan een jong kind. Grotere kinderen kunnen om de beurt lezen.
cestování vlakem

Busreizen

In moderne langeafstandsbussen draait de chauffeur vaak gezinsvriendelijke films op de tv aan boord. Ze kunnen ook kruiswoordpuzzels maken of boeken en tijdschriften lezen.

Speel met je kind stille sms\’jes of andere spelletjes die jullie al kennen in de auto zonder de passagiers te storen. Je kunt ook de omgeving eens goed bekijken en kijken wie het eerst de dieren ziet, wie de kastelen en burchten ziet, enz. Als je \’s nachts rijdt, kun je zeker een leuke film, muziek of verhaal op je mobiele telefoon of tablet zetten. Een koptelefoon is een must.

Als je met het vliegtuig of de trein reist

Naast de spelletjes die je al kent, kun je ook kaarten in het vliegtuig of de trein. Voor jongere kinderen kun je kleurboeken en kleurpotloden meenemen. Je kunt ook spelen met steden, namen, dieren en voorwerpen”. Je kunt ook opdrachtkaarten gebruiken voor activiteiten en spelletjes. Trek een kaart uit de stapel en kies de taak die je het leukst vindt uit de stapel. Natuurlijk zijn er ook boeken, die je om de beurt kunt lezen. Je kunt ook je mobiele telefoon gebruiken in de trein of in het landschap zoeken naar aangewezen aandachtspunten.

Voeg bij het inpakken voor een reis klein speelgoed voor kleine kinderen, puzzels voor grotere kinderen of speelgoed voor jezelf toe aan je handbagage.

.