Hoe vermaak ik mijn leerlingen?


Sommige leraren doen hun best om leerlingen te vermaken en ervoor te zorgen dat het in de klas niet lijkt alsof leerlingen niet opletten en in plaats daarvan op hun mobiele telefoon kijken of hun sociale media-updates checken. Helaas is dit precies het soort dingen dat leerlingen tegenwoordig vermaken, en als leraren niet de indruk willen wekken dat er bijna niemand aandacht aan de les besteedt, kunnen ze daar zelf heel wanhopig van worden, omdat de leerlingen in kwestie zich dan gaan vervelen in de les.

Als leerkrachten willen voorkomen dat ze wanhopig worden omdat geen enkel kind de aandacht heeft die nodig is om de les te begrijpen, kunnen ze lesmethoden bedenken die kinderen leuk vinden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om verschillende spelletjes te bedenken om kinderen te helpen woorden en tafels van vermenigvuldiging te onthouden. Natuurlijk kost dit veel werk, maar uiteindelijk zal het de moeite waard blijken te zijn. Want de kinderen zullen genieten van de lessen en, nog belangrijker, ze zullen graag naar de lessen komen omdat je ze op een andere manier lesgeeft en ze alles zullen begrijpen.

učící se student

Elke leerkracht zou lessen moeten voorbereiden waarbij de kinderen teleurgesteld zijn dat ze niet naar de les kunnen komen, bijvoorbeeld om naar de dokter te gaan. Als je begint met lesgeven in een iets andere stijl, zullen kinderen het leuk vinden en dingen beter leren.

Je zult merken dat veel dingen mensen kunnen verrassen, waaronder dit soort dingen.

Besteed een middag aan nadenken over hoe je je lessen leuker kunt maken.

učící se lidé

Maar onthoud dat spelletjes nooit moeilijk moeten zijn.

Je zult merken dat verschillende stijlen van lesgeven precies zijn wat nodig is voor de leerlingen in kwestie.

Related Blogs