Ik val af, jij valt af, wij vallen af


Als er iets typerend is voor ons Tsjechen als volk, dan is het wel onze \’schizofrenie\’ wat betreft ons karakter. Dat komt omdat als je om je heen kijkt, je vrijwel alle inspanningen om af te vallen op elke manier zult zien, en tegelijkertijd schaamteloze gewichtstoename, bij elke bocht.
Kortom, we doen erg ons best om af te vallen, maar het lukt ons niet en het lukt ons ook niet.
Maar daar is niets vreemds aan. Want als we om ons heen kijken, wat zien we dan?
modrý metr
a) Het grootste deel van de bevolking gaat, als ze sportief zijn, op hun tenen naar de dichtstbijzijnde kroeg en sleept zich met de laatste krachten naar huis, waarbij ze onder andere steaks, kremloli en soortgelijke lekkernijen naar hun mond tillen, of ze gaan van het ene kruideniersschap naar het andere. beperkt tot een lange mars door de winkel van het ene schap naar het andere. En wat de laatste optie betreft, in zulke winkels duwen we manden vooruit terwijl we ze eigenlijk op een hondse manier naar onze mond zouden moeten dragen.
We gaan op dieet. In de regel vasten we een halve dag, een dag en dan een paar dagen, plunderen we de koelkast en eten we meer voedsel dan we de komende zes maanden kunnen eten.
We slikken een heleboel \’wonder\’ afslankproducten, maar stellen dan vast, op zijn best frustrerend, dat het enige waarmee we afvallen onze portemonnee is.
We willen gewoon afvallen, maar op de een of andere manier lukt het ons niet. Dus verliezen we alles.
We weten allemaal dat het eerste wat we moeten doen is onze levensstijl corrigeren – evenwichtig eten in de juiste hoeveelheden, genoeg drinken, ons lichaam in de frisse lucht bewegen, en ook voldoende slapen en stress vermijden. We weten het, we doen het alleen niet in de praktijk. Omdat afvallen te lang duurt en we alles nu willen hebben. Als we niet snel afvallen, geven we het op. We doen geen moeite om het te proberen, want \’het lichaam doet wat het wil\’.
ploché břicho
Dus blijven we hetzelfde. En misschien veranderen we wel nooit. Tenminste, totdat we ons realiseren dat we onze mooie lichaamsbouw, vitaliteit en fitheid echt terug willen, moeten we daar constant aan denken en naartoe werken, zelfs ten koste van veel opgeven. Meestal is het gewoon wat we gewend zijn, waar we het meest van houden. Voordat je de sportschool leuker vindt dan de bank, sporten leuker dan luieren. En hoewel ondersteunende producten kunnen helpen, zijn ze voor ons geen oplossing.
Want wij zijn degenen die moeten afvallen en wij zijn de enigen die dat kunnen. Dus laten we aan de slag gaan. Ondertussen heb ik honger, dus ik ga nog een stukje spek uit de koelkast halen.

Related Blogs