Je hoeft niet te wachten op geld


.
Het is nog maar een paar dagen tot betaaldag en je hebt een onverwachte betaling of uitgave, zoals een autoreparatie, een defect apparaat of een late betaling van een energierekening. Voor degenen die een overbrugging voor slechts een paar dagen nodig hebben, zijn er zogenaamde snelle leningen .
beschikbaar.
Deze leningen worden aangeboden voor korte periodes en in kleine bedragen van enkele duizenden kronen, met name sms-leningen, online leningen en zogenaamde snelle leningen. In Tsjechië worden ze voornamelijk verstrekt door niet-banken. Het aanvragen van dergelijke leningen is niet moeilijk; het enige wat jij hoeft te doen is het internet op te gaan en een eenvoudig aanvraagformulier in te vullen. Het voordeel van deze leningen is dat jij niet hoeft aan te tonen voor welk doel jij het geld wilt uitgeven. Het kan tijdelijk zijn, bijvoorbeeld als je salaris uitblijft of als je je huur moet betalen.
svítící kelímek.jpg
Hoe het werkt
De basis van dit alles is dat je je registreert op de website van de betreffende leenmaatschappij. De leningverstrekker controleert vervolgens de identiteit van de aanvrager en bevestigt dat hij niet in het schuldenregister staat. Als er geen problemen zijn, wordt het geleende bedrag korte tijd later overgemaakt op de rekening die is aangegeven op het aanvraagformulier. De aanvrager wordt hiervan per sms op de hoogte gesteld.
poradce a kreditka.jpg
De kredietverstrekker stuurt vervolgens per post of e-mail een leenovereenkomst, die aflossingsinformatie bevat, waaronder specifieke aflossingsbedragen en vervaldata. Als je klant blijkt te zijn, krijg je de lening waarschijnlijk opnieuw aangeboden nadat de lening is afgelost, waarschijnlijk voor een hoger leenbedrag. In elk geval is het terugbetalen van de lening met een nieuwe lening geen gelukkige oplossing en kan het leiden tot een schuldenval. Als je een financiële instelling kiest, kies er dan een die is doorgelicht.