Kortingsmanie in Tsjechische winkels


Tegenwoordig zie je één grote passie zich verspreiden over de Tsjechische steppen en bossen. Mensen houden van kortingen, ze houden van lekker winkelen en doen er alles voor. Kaarten, kortingsbonnen, flyers, enquêtes voor kortingen, etc., ze zullen alles doen om 2+1 of iets dergelijks te kunnen kopen. Zelfs als het een kleine prijsverlaging is, springen mensen erop in. Het is misschien een grapje, maar zelfs degenen onder ons die hier artikelen schrijven, willen waar voor hun geld kopen. Niemand wil immers onnodig geld uitgeven als hij kan besparen. Bedrijven worden echter voortdurend gedwongen om steeds meer verschillende promoties en kortingen toe te voegen, wat een nadeel is.
šablona eshopu.png

Kwaliteit daalt met de prijs

.
Je kunt geen absolute luxeproducten hebben die meerdere kronen kosten. Dat is niet mogelijk. Productiekosten blijven kosten. De lonen van de productiemedewerkers betalen zichzelf ook niet terug. Dat bepaalt de prijs. We kunnen altijd de productie naar derde landen verplaatsen en de mensen daar uitbuiten, maar wat we proberen te doen is niet wat er nu wordt gedaan. En de grote rem tegen prijsverlagingen is ook het milieu, en dat is dierenwelzijn. Twee kronen voor een ei? Tegenwoordig? Laten we nu eens kijken waar ze de superkippen houden.

We kunnen ook zien hoe deze zeer lage prijzen tot stand komen .

panáček a procento.jpg
.
Mensen willen echter jaar na jaar dezelfde kwaliteit en lage prijzen. Het is echter onvermijdelijk dat de kwaliteit afneemt. Dat komt omdat als je bier wilt verkopen voor minder dan 10 kronen, je ergens moet besparen om winst te maken. Ofwel schaf je de vakbonden af en verlaag je de lonen van de arbeiders, ofwel koop je goedkopere grondstoffen, ofwel voeg je iets toe dat niet 100% natuurlijk is maar er wel hetzelfde uitziet. Zolang de mensen het maar kopen. En het maakt de Tsjechen niet uit hoe waardeloos het is, zolang het maar een paar kronen oplevert.

Related Blogs