Leer kinderen alles te eten


Het is heel natuurlijk dat ieder van ons iets niet lekker vindt. We nemen allemaal smaak anders waar en kiezen daarom wat we wel en niet eten. Maar als je kind de meeste voedingsmiddelen die voor hem of haar belangrijk zijn niet wil eten, en koken om hem of haar aan het eten te krijgen een probleem is, dan is het tijd om actie te ondernemen. Hoe leer je je kind alles te eten? Dat is niet eenvoudig.

miminko jí meloun

Begin bij het begin

Zelfs de eerste keer dat je je baby eten geeft, zal ze zich realiseren dat ze sommige voedingsmiddelen gewoon niet lekker vindt en de voorkeur geeft aan melk. Moedermelk is essentieel voor baby\’s, maar langdurig weigeren van vast voedsel kan problematisch zijn. Geef je baby niet meteen melk nadat hij vaste voeding heeft geweigerd. Wacht tot hij honger heeft. Dit klinkt misschien hard, maar baby\’s verhongeren niet binnen een uur. Het is echter mogelijk dat ze eindelijk zullen eten wat ze hebben geweigerd, zodra hun buikjes echt beginnen te rommelen. Het belangrijkste is natuurlijk om de frequentie van de voedingen te variëren, rekening houdend met de leeftijd van het kind. In het begin kan hetzelfde voedsel een aantal dagen achter elkaar worden gegeven om te kijken of er allergieën zijn. Geleidelijk aan moeten de voedingsmiddelen echter worden afgewisseld en moet het kind gewend raken aan alle smaken.

chlapec jí salát

Zoet voedsel vult hen en ze willen niet lunchen

Verrassend genoeg hebben veel ouders dit probleem. De oplossing is eenvoudig. Als het moeilijk voor ze is om te lunchen, geef ze dan iets kleins als ochtendsnack, zodat ze tegen lunchtijd honger hebben. Snoep na de lunch kun je echter beter helemaal uitbannen. Kinderen hoeven niet elke dag snoep te eten. Ze kunnen de suiker die ze nodig hebben uit fruit halen, dat ook na de lunch kan worden gegeven. Als ze echter nog steeds niet uit zichzelf lunchen, moeten ze daar niet toe gedwongen worden. Houd eten op tafel en geef hem pas iets anders als hij het heeft opgegeten. Het zal in het begin een strijd zijn en je zult je slecht over jezelf voelen, maar maak je geen zorgen.

Dingen die hij niet wil eten

Maar iedereen heeft een afkeer en daar kun je niets aan doen. Bepaal dus één of twee dingen die je niet hoeft te eten. Groenten, natuurlijk, en misschien zelfs vlees in het algemeen, zijn niet goed. Maar als je bijvoorbeeld broccoli of rundvlees weigert, is dat niet erg. De smaak van mensen verandert, en misschien vinden ze deze twee voedingsmiddelen over een tijdje wel lekker.

Related Blogs