Maak een ritje met de stoomtrein 8.5.2018


In mijn herinnering herinner ik me het heerlijke gezicht van een trein getrokken door een stoomlocomotief die voorbij kwam rijden. De VLKAVA stoomlocomotief komt met een puf uit de bocht en de stoom vliegt met een fluitend geluid alle kanten op. Dan wordt Tomasz aangespoord door tante Apollena om rond de weiden en velden te rennen en de machinist te vertellen dat het vandaag woensdag is en dat ze moeten stoppen voor de dokter. Na zijn werk gaat Tomasz naar huis langs de rails en bielzen met gezellige muziek. De film is net zo prachtig als mijn jeugdherinneringen aan stoomlocomotieven.
Als jij ook een fan bent van historische treinen en stoomlocomotieven en je kinderen een geweldige ervaring wilt geven, waarom zou je dan geen plezier hebben en leren in de meest noordelijke stad van Tsjechië?
parní vlak
Op dinsdag 8 mei 2018 wordt een prachtig evenement voorbereid door de stad Šrknov. Kort na 14.00 uur vertrekt de historische trein Kafemlejnek (Litovel)vanuit Krasna Lipa.

Je kunt ook naar Krasna Lipa komen vanuit Novy Bor, waar de stoomtreinna 8 uur \’s ochtends vertrekt. Kaartjes kunnen in de trein worden gekocht. Het is ook mogelijk om fietsen en honden mee te nemen.
In Krasna Lipa wordt de 100e verjaardag van de Tsjecho-Slowaakse onafhankelijkheid groots gevierd. Dit evenement is ook gekoppeld aan de 130e verjaardag van de Tsjechische Toeristenclub.
muž a flašinet
Kinderen kunnen de geschiedenis op een geweldloze manier beleven, kijken naar een voorstelling over de training van soldaten in de Eerste Wereldoorlog, een fluitspeler bekijken en luisteren naar een repetitie van een vuurwapenoptreden. Kinderen zullen motoren zien die ze waarschijnlijk niet herkennen en er zullen kamelen en soldaten en officieren in historische kleding tussen je lopen. Elegante vrouwen voeren stijlvolle dansen en modeshows op. In kasteel Schulknopf vinden regelmatig in 20 minuten kostuumrondleidingen plaats uit de tijd van de Eerste Republiek.
polní kuchyně
Droge kelen kunnen worden verfrist met het uitstekendejaarlijkse \’Republika 18°\’bier van de plaatselijke Falkenstein brouwerij, oorspronkelijk de Kucinicky brouwerij genoemd. De Tsjechische Vrouwen Patriottische Vereniging zal ook ballonwinnende soepen en andere lekkernijen serveren in een openluchtkeuken.