Mijn leraren zijn sociale netwerken


Sociale netwerken lijken bij ons te horen. Laten we eens kijken naar enkele technieken.
Schrijven draait om redigeren. Het is makkelijk om gewoon veel woorden bij elkaar te zetten, lege woorden zonder structuur. Het moeilijke is om het aantal woorden te verminderen en precies te krijgen wat je wilt zeggen. Schrijven op sociale media geeft ons een oefening in het aantal tekens en de betekenis. Op Twitter kun je bijvoorbeeld in totaal maar 23 tekens schrijven, maar op Facebook en Instagram kun je veel meer schrijven, maar worden er maar 23 tekens getoond. Dus wat je bericht ook is, je moet het kort genoeg maken om binnen dat aantal tekens te passen.
práce na pc v posteli
Dit is een goede oefening:

[14
– Zinsbouw
.
– Gebruik korte synoniemen .
– Synoniemen
– Verwijder overbodige woorden
.
Breder publiek
Het zijn niet alleen de duizenden bekende en onbekende mensen voor je die de kans hebben om je schrijven te lezen.
Ernest Hemingway zei ooit: \’Er is niets in schrijven; er is niets in schrijven.\’
Hiermee erkent hij dat schrijven erg moeilijk kan zijn en niet altijd werkt. Als je graag schrijft, ken je de frustratie als je geen tijd hebt om te schrijven en als de ideeën zich opstapelen. Zelfs maar 500 woorden vergen tijd om na te denken, te schrijven en te bewerken. Het vergt vaardigheid om de juiste woorden te schrijven en een snaar te raken bij de persoon voor wie de tekst bedoeld is. Met andere woorden, het schrijven van de perfecte social media post kan worden vergeleken met het schrijven van een gedicht.
Directe feedback [24].
Posten stelt je bloot aan onmiddellijke kritiek en feedback. Ze laten je op verschillende manieren meteen weten hoe je post het doet. \’Vind ik leuk\’ , \’negeren\’, \’lachen\’ of openhartige opmerkingen. En hoe vaak heb je een opmerking gezien die de schrijver ontziet? Het is niet leuk, en niet iedereen kan dit, maar het is een geweldige manier om te zien of schrijven iets voor je is.
Het valt niet te ontkennen dat sociale netwerken invloed hebben op taal. We kunnen dit als negatief zien, maar we weten ook dat bijvoorbeeld Engels absoluut niet onveranderlijk is. In elke taal worden woorden geboren en verdwijnen ze. Haal dus het beste uit sociale netwerken. Gebruik ze als een kans om je vaardigheden te verbeteren.

Related Blogs