Minimalisme regeert ook in de badkamer


De laatste jaren hebben Scandinavische en minimalistische stijlen het interieurontwerp gedomineerd. De basisprincipes zijn wit, grote ruimtes en alleen de noodzakelijke meubels. Of je nu een kleine of grote badkamer hebt, je kunt deze stijl gemakkelijk toepassen en een unieke plek creëren waar je elke avond met plezier een bad neemt en ontspant.
moderní koupelna

Wit en hout

Deze bijzondere combinatie is niet alleen typisch, maar breidt de ruimte ook gemakkelijk visueel uit. Natuurlijk moet niet alleen helder wit worden gekozen, maar ook lichtgrijs of beige. In het geval van hout zien donkere tinten er te rustiek en brokkelig uit, dus kiezen de meeste mensen voor lichtere tinten. Colorado, Arlington en Nebraska zijn erg populaire tinten. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken dat deze stijl uit de mode raakt. Deze combinatie is altijd trendy.

Hoe werk ik met hout in de badkamer?

Er is een reden waarom dit materiaal niet gebruikelijk is in badkamers. Veel mensen kiezen namelijk de verkeerde soort en krijgen last van overtollig vocht en schimmel. Zorg ervoor dat alle meubels poten hebben of aan de muur zijn bevestigd. Raak nooit de vloer aan. Er zou iets op de vloer kunnen morsen en ernstige schade aan de kasten kunnen veroorzaken.
dřevo v koupelně

Echt en nep

Je kunt kiezen uit twee opties. Als je een grote ruimte hebt, kun je veilig echt hout plaatsen. Exotische houtsoorten zoals teakzijn ideaal. Exotische houtsoorten zijn in hun natuurlijke omgeving gewend aan water en zijn daarom waterbestendig. Als je grote kamers of ramen hebt, hoef je er dus niet te veel over na te denken. Je moet er echter wel rekening mee houden dat je het moet oliën als onderdeel van het onderhoudsproces.

Als de ruimte klein is of gewoon niet goed geventileerd, wanhoop dan niet. Er zijn visueel aantrekkelijke opties: je kunt keramiek of vinyl imitatiekrijgen. Je kunt het verschil in ontwerp niet zien, maar je hebt geen last van de vochtigheid die de echte bederft.

Related Blogs