moderne technologie in de keuken-Sapcentrifuges


sappen van groenten en fruit kunnen nu op veel plaatsen van openbare catering worden genoten. Maar we zullen ons in een andere richting richten. We bereiden het sap gemakkelijk zelf voor. Juicers worden gebruikt om sap te produceren. Ze kunnen schroef of centrifugaal zijn, maar het maakt niet uit welke sapcentrifuge u kiest, ze zijn beter dan welke andere.
sklizeň jablek

Principe van centrifuge

De naam suggereert dat de roterende trommel werkt volgens het principe van centrifugale kracht, die het sap met hoge snelheid door een zeer fijne metalen zeef perst. De vervaardiging van dergelijke apparaten is niet zo duur, dus hun prijs is ook aanzienlijk lager dan die van vijzelpersen. De bediening van de centrifugale juicer is heel eenvoudig: het gereinigde en gesneden materiaal wordt in de lade geplaatst, het sap stroomt in de container onder de tuit en het afval in de vorm van vezels valt in de plastic container. Het voordeel van deze apparaten is dat de snelheid van het sap en de diameter van het vulgat groot zijn, waardoor u grote porties kunt persen. Centrifugale juicers zijn niet geschikt voor bladgroenten, maar je kunt dergelijke witte of rode kool heel gemakkelijk sap met een beetje vaardigheid. Het blijft alleen om de kool in het vulgat loodrecht op de snede van de individuele vezels van de bladeren te plaatsen.
ovoce v míse
Het nadeel is een kleine opbrengst van sap. Vergeleken met vijzelapparatuur is het ongeveer 20-30% lager. Over het algemeen zijn centrifugale juicers gemakkelijk schoon te houden, maar je moet heel voorzichtig zijn bij het reinigen om te voorkomen dat de zeef beschadigd raakt. Voor gerechten wordt aanbevolen om een spons of een fijne borstel te gebruiken.
krájený pomeranč

Schroef en Tweelingasmechanisme

Schroefjuicers zijn traag en werken volgens verschillende principes. Het materiaal van deze apparaten wordt geperst met behulp van roterende schroeven, die eerst fruit of groenten malen en vervolgens door een roestvrijstalen zeef duwen. Het voordeel van deze apparaten is hun universaliteit. Ze kunnen in principe voor alles worden gebruikt. De opbrengst van het sap is iets hoger en de kwaliteit van het sap is bijna vergelijkbaar met het sap uit de centrifuge. Het nadeel is hun kosten, die vele malen hoger zijn dan die van centrifugale juicers.
Er is ook een speciale dubbelassige machine, waarbij het uitgangsmateriaal wordt verpletterd door een tandwiel. Dit wordt “twin gear” technologie genoemd. Deze apparaten zijn vaak uitstekende assistenten bij het persen van sap met een zeer hoge opbrengst en het persen van kruiden. Hun prijs op de markt is natuurlijk de beste van alle juicers.
.

Related Blogs