Moederliefde is sterk


Wat betekent liefde voor jou? Ik moet zeggen dat ik me geen leven zonder liefde kan voorstellen. Ik heb een zoontje. Ik hou heel veel van mijn zoontje. Ik kan me geen leven zonder mijn zoon voorstellen. Wat ik het meest voel is dat ik een heel moederlijke liefde heb. En naar mijn mening is moederliefde de grootste emotie ter wereld. Of voel je je nu anders? Natuurlijk denk ik dat de meeste vrouwen en moeders van hun kinderen houden. En ik denk dat het zo hoort. Maar er zijn natuurlijk andere soorten liefde dan moederliefde.

milovat děti je důležité.

Zoals partnerliefde. Natuurlijk ben je al eens verliefd geweest. Dat ben ik – twee keer. En ik moet zeggen dat het begin van een nieuwe liefde absoluut perfect en vlekkeloos is. Het eerste moment van liefde dat je nooit meer vergeet omdat het altijd absoluut perfect is en je buik kriebelt. Jij kent dat gevoel ook. Natuurlijk ken jij dat gevoel ook. Er zijn geen woorden om liefde te beschrijven. Vooral de liefde van een moeder voor haar kind.

Máte rádi děti?

Liefde is een prachtige emotie, dus natuurlijk kan liefde omslaan in haat. Dat gebeurt soms, nietwaar? En dan zijn er nog de ergste gevallen die mensen kunnen meemaken. Er is niets erger dan verraden of bedrogen worden door iemand van wie je houdt. Je bent gekwetst en verdrietig door de liefde en weet niet wat je moet doen. Daarom kunnen we helaas een hekel krijgen aan de liefde die we ooit hadden. Er wordt wel gezegd dat het heel dicht in de buurt komt van liefde naar haat. Ik heb die ervaring zelf ook gehad. Eén keer maar. Een van mijn ex-vriendjes ging al heel lang vreemd. Ik wilde hem nog een laatste kans geven, maar hij pikte dat niet en maakte de hele situatie belachelijk. Ik wilde het dus uitmaken, maar hij was te jaloers om dat te accepteren. Dus helaas heeft hij mijn leven drie maanden lang tot een hel gemaakt. Ik snap niet hoe een grote liefde zo kan eindigen. Ik wil onze relatie liever vriendschappelijk houden, vind je niet? Dus ik wil de liefde van de moeder voor haar kind niet zo laten.”[37