Mysterieuze e-mails


Mevrouw Martina belde haar zus Jana. Deze keer hadden ze het erover hoe oud hun grootmoeder eigenlijk leefde. Beiden, zo wezen ze elkaar erop, waren volledig links in hun wiskunde. Toen Jana echter probeerde om het huidige jaar 2022 te gebruiken om de leeftijd van haar oma te berekenen en er iets van af te trekken, lachte Martina en zei dat er geen manier was om zo\’n berekening uit te voeren. Na het telefoongesprek voelde Martina zich plotseling slimmer dan Jana. Ze voelde zich heel goed. Ze moest meteen opscheppen tegen haar man. Hoe heb ik er ooit aan gedacht om zo te tellen…\’ En.

žena píšící mail

Er gingen een paar dagen voorbij en mevrouw Martina kreeg een vreemde e-mail van haar broer, doorgestuurd door een vriend. Er stond: \’Vandaag is een speciale dag. Vandaag is een speciale dag. Dit gebeurt eens in de duizend jaar. Als je jouw leeftijd en het jaar waarin je geboren bent optelt, is ieders leeftijd 2022. Je kunt dit controleren en verifiëren. De volgende keer dat je het kunt controleren is over duizend jaar.” Martina pakte een rekenmachine, typte gretig haar leeftijd en geboortejaar in en telde ze op! Ze riep opgewonden dat haar man en zoon snel moesten komen en zei dat ze een speciale e-mail van haar broer had gekregen, een wonder!

telefonující žena

Ze stond op het punt om ook voor hen de jaren te gaan tellen, toen haar zoon Thomas de e-mail las. Hij stelde zijn enthousiaste moeder teleur door te zeggen dat het \’behoorlijk onzin\’ was. Hij legde zijn moeder uit dat de optelling tenslotte voor iedereen zou werken, niet alleen in dit ene jaar, maar ook in duizend jaar. Martina barstte in lachen uit, zoals haar zus een paar dagen eerder had gedaan, omdat ze zich voor de gek had laten houden. Ze kreeg meteen te horen dat ze haar zus, die niet kon tellen, niet had moeten uitlachen. Ze schreef haar broer meteen terug dat het geen wonder was, maar iets heel eenvoudigs. Een beetje nadenken zou het duidelijk hebben gemaakt, en iedereen zou het hebben begrepen”. Haar zoon Thomas wees haar op de juiste berekening. De volgende dag ontving ze een korte e-mail van haar broer. Haar broer realiseerde zich niet dat het een eenvoudige berekening was, behalve dat het…

Related Blogs