Niet rijk genoeg om goedkoop te kopen


Deze slogan bestaat al tientallen jaren en er zit zeker een kern van waarheid in.
Goederen met korting zijn gewild vanwege hun spotprijzen. Met sommige goederen moet je echter voorzichtig zijn, vooral met voedsel. De regel dat het goedkoopste rotzooi is en alleen het duurste het beste, gaat niet altijd op. Je moet op zoek gaan naar beproefde producten en als je iets vindt voor een betere prijs dan je normaal zou kopen, ga je niet met lege handen naar huis. Het hangt er ook vanaf of de verkoper van de goederen solide is en niet koste wat het kost iets wil weggooien.
černý pátek.jpg
Nieuwjaarsuitverkoop regeert de wereld
De wereldwijde trend is dat de verkoop van goederen direct na de kerstvakantie begint. Een van de redenen hiervoor is dat winkeliers hun oude collecties wegdoen om ruimte te maken in hun magazijnen voor nieuwe koopwaar. Hierdoor kunnen shoppers winkelen tegen voordelige, soms sterk afgeprijsde prijzen. Zelfs in dit geval is het een goed idee om een beetje op je hoede te zijn en de werkelijke waarde van de goederen te controleren. Dit komt omdat \’kortingen\’ slechts een lokmiddel zijn voor de koper en misschien geen enkel voordeel opleveren. Statistieken tonen aan dat de meeste verkopers eerlijk en gezagsgetrouw zijn en hun goederen met een echte korting aanbieden. Dit wordt streng gecontroleerd door de Tsjechische handelsinspectie en kan de verkoper duur komen te staan als fraude wordt ontdekt.
nakupující dívka.png
Aandachtspunten
De originele prijs van de goederen moet altijd leesbaar zijn. Voor claims geldt dit zowel voor goederen die tegen de oorspronkelijke prijs zijn gekocht als voor goederen die met korting zijn verkocht. Als een garantie van slechts enkele maanden wordt aangeboden, is dit een schending van de wet en moet hiertegen absoluut worden geprotesteerd. De uitzondering geldt voor goederen met gebreken, die vóór de feitelijke aankoop aan de klant duidelijk moeten worden gemaakt.
Echte manieren om geld te besparen met kortingen
Als het artikel niet dringend nodig is, kun je beter wachten op de korting.