Op zoek naar Dolly


Een gezinsvriendelijke animatiefilm geproduceerd door Walt Disney Pictures en Pixar Animation Studios. Hij ging op 17 juni 201 in première in de VS, maar werd op 16 juni 2016 in Tsjechische bioscopen uitgebracht door Falcon. De film werd geregisseerd en geschreven door Andrew Stanton samen met Angus MacLean, die overigens 13 jaar eerder Finding Nemoschreef en regisseerde.
mořský život
De film, samen met de nasynchronisatiecrew en het personeel van de film, werd in totaal 26 keer genomineerd over een periode van twee jaar; van de 26 nominaties waren er 10 voor de algehele winnaar, één voor de tweede plaats en twee voor de zevende plaats.
Dolly woont op een koraalrif met Marlin en hun zoon Nemo. Tijdens haar slaap droomde ze van haar ouders, maar helaas kon ze zich deze droom niet herinneren en haar vrienden er achteraf niet over vertellen. Dolly ging naar de rand van het rif met haar zeeklasleraar, meneer Ray, om de migratie van pijlstaartroggen te observeren. Dolly raakte echter verstrikt in een rifstroom en viel flauw. Toen ze wakker werd, zei ze dat ze de Parel van de Golf van Californië was. Ze gelooft dat ze daar haar ouders heeft verloren. Ze stak de oceaan over met Marlin en Nemo. Ze zeilt weer met de schildpadden, vooral Storm, en beleeft een geweldig avontuur. Tot Marlijn weer boos wordt.
mořské rybky
Dory wordt gevangen door het personeel van het aquarium, die denken dat ze ziek is. Dus wordt ze naar het quarantainestation gebracht, waar ze een erg chagrijnige Hank ontmoet. Hank is een octopus en houdt niet van lichamelijk contact of in het water zijn. Hank en Dolly helpen Hank het aquarium te vinden waar Dolly vandaan kwam en Dolly geeft Hank een kaartje voor een ander aquarium. Onderweg herenigt hij zich met zijn vriendin Hope, een zeer bijziende walvis, en Bailey, een grijsharige vrouw die denkt dat haar echolocatie een puinhoop is.
Dolly komt aan bij haar thuisaquarium, maar ontdekt dat alle vissen van haar soort in quarantaine zijn en vertrekt in de truck waar Hank in wilde rijden. Ze wil er via het riool naartoe. Dolly ontmoet daar Marlin en Nemo. Dankzij Hank redt Dory het uiteindelijk terug naar de oceaan, waar ze haar ouders vindt, dankzij Hope en Bailey weet ze op de vrachtwagen te komen, laat ze Nemo en Marlin vrij en keren ze samen met Hank terug naar het rif. Ze beseffen allemaal dat familie en vriendschap de belangrijkste dingen zijn en als iemand een fout heeft, zijn ze des te verliefder.
modrá rybka
Een prachtig sprookje vol humoristische scènes die zelfs de oudere generatie aan het lachen zullen maken.