Realiteit in de film


Meestal ontspannen we na het kijken van een film, maar soms kan een film zo goed zijn dat we helemaal in het plot worden meegezogen, er lang over nadenken en hem steeds opnieuw willen kijken. Sommige films kun je keer op keer bekijken. De maker kan het verhaal zo verzinnen en presenteren dat het publiek compleet verrast wordt. En dan zijn er films waar de filmmaker zich niet te veel mee hoeft te bemoeien en de inspiratie voor een goed script uit het leven zelf komt. Het zijn die verhalen die we het leukst vinden. Maar meestal worden zelfs waargebeurde verhalen min of meer aangepast aan de behoeften van de filmindustrie en om het publiek zoveel mogelijk aan te spreken.
filmový projektor
Dit is bijvoorbeeld het geval in het horrorgenre, vooral als het bovennatuurlijke erbij betrokken is. Maar alleen al het gevoel dat het verhaal op waarheid gebaseerd is, is interessant. En wij, het publiek, genieten daarvan. Als je meer wilt weten over de film, raad ik je aan de website čsfd.cz te bekijken. Daar vind je, naast filmrecensies, interessante informatie over de film, de cast en achter de schermen, maar ook zeer interessante commentaren en recensies van het publiek zelf en echte filmfans die de film begrijpen.
filmový pás
Welke filmverhalen gebaseerd op waargebeurde verhalen zijn goed bevallenen zullen nog lang goed bevallenPrivate Ryan(1998), die 20 jaar oud is maar nog steeds erg goed bevalt en een van de beste oorlogsfilms is die ooit is gemaakt–(1998). Het vertelt het verhaal van een soldaat die al zijn broers verliest in de Tweede Wereldoorlog, maar voor hem is het alsof hij een ticket naar huis krijgt – het is echt gebeurd.
\’Braveheart\’(1995), de grote Mel Gibson speelt de Schotse held William Wallace in een film die de harten van veel kijkers zal veroveren. Hoewel de film enkele historische onnauwkeurigheden bevat, is het verhaal van de nationale krijger van Schotland gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
The Enigma Code(2014) is zowel een aangrijpend drama over de zoektocht om \’s werelds grootste cryptograaf te kraken als het verhaal van het genie van Alan Turing, dat tot een tragisch einde kwam door de invloed van de tijd.
Schindler\’s List(1993) is het waargebeurde verhaal van een rijke Duitse zakenman die geleidelijk de verschrikkingen van de oorlog ontdekt en Joden begint te helpen, wat hem elke keer weer kippenvel bezorgt.
Er zijn altijd zoveel krachtige verhalen die uit de oorlog voortkomen dat ze het niet waard zijn om geschreven of verfilmd te worden. Sommige slagen, andere niet. Ik heb een paar van de allerbeste uitgekozen, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer en niet iedereen zal het met mijn keuzes eens zijn. Tot slot, om af te dwalen van oorlogsverhalen, zijn hier enkele films uit andere genres
– Apollo 13
– Catch Me If You Can
– The Founder
– Pure Souls
– I, Tonya
– Masaryk
– Milada
– The King of England\’s Speech [34 Wolf of Wall Street
– Titanic
.

Related Blogs