Schimmel verwijderenSchimmelgevoelige ruimtes

Schimmel houdt van ruimtes met veel condensatie. Traditioneel zijn dit badkamers, keukens en eetkamers. Schimmel ontwikkelt zich vaak in de hoeken van kamers die omsloten zijn door buitenmuren. Koud weer creëert gunstige omstandigheden voor schimmelgroei in deze hoeken.

Om nog maar te zwijgen van de negatieve gevolgen van het wonen in een beschimmelde kamer.
přípravek s obsahem chlóru

Als je al schimmel hebt ontdekt, is het belangrijk om meteen actie te ondernemen.

Ga eerst op zoek naar het meest effectieve wapen – een directe schimmelspray. Hiermee stop je de groei van de schimmel en houd je de muren schoon.

Chemisch of organisch?

Schimmelsprays kunnen chemisch of organisch zijn. Sommige oplossingen maken door schimmel aangetaste muren uitgebreid schoon.

Chemische sprays zijn voornamelijk op chloorbasis. Ze werken snel en na een paar minuten verschijnen er schone muren in het bespoten gebied. Deze producten zijn echter gevaarlijk. Hoewel ze schimmel kunnen uitroeien, is hun werking ook van toepassing op andere vriendelijke micro-organismen die deel uitmaken van de natuurlijke populatie van het metselwerk. Als gevolg daarvan zal de schimmel opnieuw de kop opsteken, zelfs groter dan voordat de chemische spray werd aangebracht.

Organische fungiciden zijn gebaseerd op enzymen of micro-organismen die schimmels absorberen en vernietigen.
venkovní obvodová zeď

Andere wapens tegen schimmel

Zijn je radiatoren groot genoeg om de hele kamer te verwarmen? Zo niet, laat dan je loodgieter berekenen om een verwarming in de kamer te installeren die groot en krachtig genoeg is om de buitenmuren te verwarmen.

Als je elke dag in de keuken kookt, zorg er dan voor dat de afzuigkap volledig functioneert (bijv. niet verstopt met vet). Onvoldoende absorptie van verdampt vocht uit het gekookte voedsel kan ook schimmel veroorzaken.