technologie Museum


Het technologie Museum trekt het hele jaar door veel bezoekers met het moderne concept van individuele exposities. Zowel volwassenen als kinderen. Voor elke leeftijdscategorie worden op één plaats veel tentoonstellingen op het gebied van wetenschap en technologie tentoongesteld. Onder één dak vindt u collecties op het gebied van architectuur, drukwerk, bouw, metallurgie, mijnbouw, astronomie, transport en luchtvaart. Het is zelfs mogelijk om de hele geschiedenis van de ontwikkeling van contactlenzen te doorlopen en de nog steeds gewaardeerde bijdrage van de Tsjechische wetenschapper Otto Wichterle te documenteren. Ook worden latere exposities gericht op de ontwikkeling van fotografische technologie vaak bezocht door fotografieliefhebbers. Op de tentoonstelling Interkamera, die laat zien hoe de fotografische technologie zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld, kunnen bezoekers een wandeling maken. Van zwart-witverwerking tot hedendaagse digitale en full color creatie.

V technickém muzeu

Het is ook mogelijk om de camera \’ s van de vorige eeuw te proberen. De TV-studio is ontstaan dankzij de Tsjechische televisie, die niet alleen televisieapparatuur in het Technisch museum heeft geïnstalleerd. Maar ze heeft deze expositie ook uitgerust met meubels en technische stands, die in de vorige eeuw waren uitgerust met ateliers. Van daaruit werd het niet alleen dagelijks nieuws uitgezonden, maar ook sportuitzendingen van over de hele wereld. De Gids, die de hele expositie leidt, weet niet alleen hoe de studio-techniek werkt, maar laat je het ook ter plekke uitproberen.

Exponáty

De expositie is uitgerust met een historische drukpers, waarmee u bezoekers naar de 19e-eeuwse drukkerij kunt brengen. Er is de geur van verf, matrix en hulpmiddelen die de printer in die tijd gebruikte. Er zijn ook waardevolle tentoonstellingen die je van dichtbij kunt zien. Er is een zogenaamde Kynúvartdaguerreotype, een stilleven foto uit 1839. De uitvinder zelf, J. L. M. Daguerre. Op de expositie van transport is het mogelijk om de hele ontwikkeling van auto \’ s, motorfietsen, vliegtuigen, schepen of spoorwegsets te doorlopen. 1. Een van de meest bewonderde tentoonstellingen is het Kaşpar-vliegtuig, waarmee Jan Kaşpar zijn eerste langeafstandsvlucht in de geschiedenis van ons vaderland maakte.

Related Blogs