Velké Losiny – een ervaring voor alle generaties
Velke Rosiny ligt in de regio Olomouc, met name aan de voet van het Jesenik-gebergte. Het staat vooral bekend om zijn landbouw en kuurindustrie. Er zijn tal van toeristische attracties die op een dag bezocht moeten worden. Het prachtige kasteel bijvoorbeeld, dat op de lijst van culturele monumenten staat, is erg populair. Er zijn ook veel andere geweldige plekken om te bezoeken, zoals de kapel van het Heilige Kruis, de Gelotin graanschuur en het standbeeld van Sint Jan van Nepomuk. De handgeschepte papierfabriek, die we vandaag samen zullen bezoeken, is ook een veelbezochte plek.
De oorsprong van de papierfabriek gaat terug tot de 16e eeuw. Het is de oudste papierfabriek in Centraal-Europa. Er werd handgeschept papier gemaakt voor klanten in heel Europa en sommige Amerikanen. Er is een papiermuseum, een productwinkel en een restaurant op het terrein.
Londýn ve tmě
Het staat op de lijst van nationale monumenten en kan uiteindelijk op de lijst van UNESCO komen.
Als je het papiermaken met eigen ogen wilt zien, moet je het bezoeken. De familie die deze papierfabriek te danken heeft, heet de familie Gerotin.

Tijdens de rondleiding kunnen bezoekers het hele papiermaakproces zien. Je zult zien hoe papier wordt gemaakt van katoen en linnen. Dit is geen gewoon papier dat in huis wordt gebruikt, maar papier dat wordt gebruikt voor kunst en boekbinden. De voordelen zijn dat het van zeer hoge kwaliteit en duurzaam is.
Je kunt ook museumstukken bekijken en veel interessante informatie over de geschiedenis leren.
tma nad městem
Een voordeel is dat de papierfabriek het hele jaar door open is, maar alleen op bepaalde dagen. Als het niet mogelijk is om op die dagen te gaan, is het mogelijk om een afspraak te maken. De toegangsprijs is ongeveer â\’¬100.000, kinderen betalen natuurlijk minder.
Als je vandaag niets te doen hebt, waarom bezoek je dan geen papierfabriek?
Als je meer interessante dingen wilt weten, aarzel dan niet om .

te bezoeken.

Related Blogs