Wat is bevolkingsmigratie?


een belangrijk onderdeel van de wetenschap is de mobiliteit van de bevolking, die ook betrokken is bij onze economie. Wat is de mobiliteit van de bevolking? Het is een mechanische beweging van de bevolking, in feite een verandering in de lokalisatie van een persoon. Deze omvatten (a) bevolkingsbewegingen, (B) seizoensbewegingen, (C) woon-werkverkeer of school, en (D) onregelmatige bevolkingsbewegingen.

věda

A) migratie – migratie is een verandering van permanente verblijfplaats. Het is verdeeld in interne (buiten de grenzen van een bepaalde gemeente) en internationale (buiten de staatsgrens meestal 1 jaar). Individuen migreren (dit wordt emigratie genoemd) of migreren (dit wordt emigratie genoemd), maar iemand kan terugkomen (dit wordt re-emigratie genoemd). Wat is repatriëring? Repatriëring is een verhuizing naar een plaats waar bewoners met geweld of vrijwillig werden uitgezet. Het ging altijd over politiek, economie en religie. De Sovjet-Unie zelf kende een enorme golf van immigratie.

věda

B) seizoensgebonden migratie-het is een zeer economische zet. Dit zijn de bewegingen van de bevolking op een bepaalde tijd van het jaar.

c) pendelen ・ naar school – is zeer regelmatig en er is een aanzienlijke vraag naar vervoer schema \’ s. Maar als we rekening houden met Praag, dan is ongeveer 80% van de werkende mensen daar, 10% in de residentie en 9% op andere plaatsen.

D) onregelmatige bevolkingsbewegingen – dit omvat toerisme, recreatie en sport.

we hebben onlangs deze mobiliteit van de bevolking gezien, bijvoorbeeld tijdens oorlogen, wanneer mensen vluchten uit landen die worden aangevallen of gewoon naar hun werk gaan. Velen reizen naar Oostenrijk voor werk, maar weinigen verhuizen daarheen. Toerisme is belangrijk voor alle landen. Mensen gaan vooral sightseeing, maar in het buitenland gaan natuurlijk meer mensen sightseeing. Niet veel Tsjechen blijven echter op vakantie hier in Tsjechië, ze gaan liever of vliegen om andere landen te ondersteunen.

Wetenschappers hebben ontdekt dat de meeste mensen vliegen naar de zee op 6 mei, en de meeste vliegen naar Spanje, Kroatië of de kleine eilandstaten. Integendeel, het gebruik van huisjes en cottage verhuur in de Tsjechische Republiek wordt niet gebruikt door veel mensen, maar het is jammer, want de natuur is hier prachtig.

.

Related Blogs