We bouwen een huis


de bouw van het huis zelf wordt uiteraard voorafgegaan door het opstellen van bouwdocumenten en het uitvoeren van bouwvergunningen. Er zijn veel noodzakelijke documenten, zelfs voor een eenvoudig huis, en ze moeten allemaal door de gegeven autoriteiten gaan en worden goedgekeurd.
starý krov
zodra alles van stukjes papier in orde is, kunnen ze beginnen met het graven van opgravingen op de site. De omvang van deze werken beïnvloedt de helling van het terrein op het perceel, maar ook of het huis een kelder is of niet. De opgravingswerkzaamheden vormen een vrij groot onderdeel van het budget van het huis. De opgraving omvat ook een groef voor de fundering, wat de volgende stap is. Tegenwoordig is de fundering voornamelijk van beton gemaakt, dus het is noodzakelijk om de juiste principes van beton te volgen. Het belangrijkste principe is om het beton niet te verharden bij een lage temperatuur van niet meer dan 5 graden Celsius. Vervolgens moet je wachten tot de foundation de gewenste sterkte bereikt.Dit zal ongeveer 1 maand duren.
čelní fasáda domu
dan kan de metselaar zich tegen de muur werpen. De bekleding van moderne blokken is tegenwoordig relatief snel en gemakkelijk in vergelijking met het verleden, toen de muren waren gemaakt van verbrandde bakstenen, die vrij klein waren en veel moeilijker te observeren waren bij het binden van bakstenen. Nadat de muren vanaf de eerste begane grond zijn bekleed, gaat de uitvoering van het plafond door. Nogmaals, het hangt af van wat voor soort plafond is ontworpen, en afhankelijk van het type, is het noodzakelijk om de techniek en procedure te begeleiden.
als het huis gelijkvloers is, kan het dak beginnen met een afgewerkt plafond. Het is echter mogelijk om het dak van de bungalow direct aan de muur te plaatsen. Tegenwoordig is het dak vaak gemaakt van een traliewerk of met behulp van een houten traliewerk. Ook worden vaak varianten van residentiële zolders gebruikt.
het dak is het keerpunt in de bouw van het huis, en eenmaal voltooid, kan het al het andere werk in het gebouw doen, zoals trappen, waterdichting, extra isolatie, vloeren, pleisterwerk, enz.
het bouwen van een huis duurt ongeveer 1 jaar en het is niet de moeite waard om het te haasten, omdat veel materialen tijd nodig hebben om de beste eigenschappen te krijgen.