Hoe ga je om met de dood van een dierbare?


Het leven is een geschenk dat ons vele mooie tijden, plaatsen en mensen brengt die dicht bij ons staan, wat het nog kostbaarder en mooier maakt. Helaas, ook al is ieders leven beperkt en kunnen we niet precies weten wanneer het zal eindigen, moeten we ons realiseren dat het onmogelijk is om je van tevoren voor te bereiden op het verlies van een dierbare en dat het op een bepaald moment zal komen.

rakev v autě

Verwoestende pijn

Niets kan groter zijn dan de pijn die gepaard gaat met het verlies van een dierbare. Het is onmogelijk om logisch uit te leggen en mensen ervan te overtuigen dat het natuurlijk is en dat het iedereen op een dag zal overkomen. Het is niet gemakkelijk om te vechten tegen het begin van overweldigend verdriet en pijn wanneer je iemand verliest om wie je geeft, iemand met wie je bent opgegroeid, iemand die je kent als je broekzak, iemand van wie je hield en die je bewonderde tot het einde van de wereld.

Tijd is het beste medicijn om de wonden van het leven te helen

Dit wordt altijd en onder alle omstandigheden gezegd, maar het is dubbel waar, vooral met de dood. Het enige dat helpt om wonden te helen en verdriet te helen is tijd, die ons het feit doet accepteren dat we afscheid moeten nemen van onze dierbaren, waarbij we alleen herinneringen aan hen achterlaten die voor altijd zullen blijven.

De ruimte en tijd die nodig is om de dood van een dierbare te verwerken is voor iedereen anders, en veel mensen doen dat op hun eigen manier. Sommige mensen geven de voorkeur aan activiteiten of nieuwe bezigheden die hen helpen om te bewegen en te ontspannen en om los te komen van hun verdriet. Anderen worden overweldigd door verdriet en sluiten zich liever af van de wereld.

Een tijdje alleen zijn en de ruimte hebben om alles op een rijtje te zetten en in het reine te komen met wat er is gebeurd, is in dit opzicht begrijpelijk en nuttig.
muž na pohřbu

We kunnen niet veranderen wat er is gebeurd

We kunnen de wanhoop en het eindeloze verdriet over een verlies als de dood niet 100% redden en wegnemen. Het enige wat ons nog te doen staat is het leven ten volle te leven. Want de dood wacht ergens op ons allemaal, en we weten niet wanneer die komt.

Daarom moeten we geen enkel moment van de tijd die we hebben verspillen, niet de behoefte voelen om ruzie te maken met onze dierbaren, en alles koesteren wat we hebben gekregen en hebben terwijl we leven.

Related Blogs