meest bezochte regio ‘ s van Noord-Afrika


Ik heb me al een keer gericht op de landen van Noord-Afrika, maar ik kan niet eindigen met slechts 3 landen, dus ik heb andere landen in dit deel van Afrika voor je. 

Tunesië heeft een oppervlakte van ongeveer 163.000 km2 en een bevolking van ongeveer 1.100 miljoen mensen. Tunesië wordt vaak bezocht op feestdagen, dat wil zeggen, Carthago en Djerba. In het algemeen is toerisme hier erg belangrijk. In het noorden van dit land vind je de uitloper van de atlas, in het midden vind je dorre steppen en in het zuiden woestijnen. Als je hebt gehoord van de Arabische lente, het begon in Tunesië in 2010-12. De belangrijkste mineralen hier zijn fosfaat, olie en zelfs ijzererts. Wat de industrie betreft, hier vindt u chemicaliën en leer, textiel en voedsel. Dan is er de invoer van voedsel en natuurlijk de landbouw, waarin het voornamelijk subtropische vruchten zijn. 

věda

Libië heeft een oppervlakte van ongeveer 1,75 miljoen km2 en een bevolking van ongeveer 600 miljoen. De onafhankelijkheid van Libië kwam pas in 1951. Het is duidelijk dat het klimaat hier droog is, want 95% van dit land is eigenlijk woestijn of semi-woestijn. De economie van Libië is gericht op olie en petrochemie. Petrochemie is goed voor 90% van de export naar Italië. In het noorden van het land behoort fruit tot de landbouw, en 4 op de 3 van het voedsel wordt geïmporteerd. Libië was een vrij rijk land, maar helaas werd het gecompliceerd door de burgeroorlog na de dood van kolonel Gaddafi, die sinds 1969 de leiding had over het land. 

věda

Egypte heeft een oppervlakte van ongeveer 100 miljoen km2 en heeft een bevolking van 9700 miljoen. Je kunt niet alleen de Islam vinden, die goed is voor 90% van de religies, maar zelfs het christendom, dat goed is voor 10%. Egypte werd in 1922 onafhankelijk van Groot-Brittannië. Je wist het. Zeer beroemd hier is de Libische woestijn, die in het westen van het land ligt, en ten oosten van de Nijl ligt de Arabische Woestijn. Het is bekend dat in Egypte ongeveer 98% van de bevolking in het Nijlbekken woont. Egypte omvat ook het Sinaï-schiereiland, dat geografisch in Azië ligt. Ze hebben middelgrote oliereserves, maar ook kolen, meer aardgas en kerncentrales worden hier gebouwd. Net als in Tunesië is het toerisme hier erg belangrijk. De meeste toeristen komen hier vanwege de piramides, de Grote Sfinx van Gizeh en de Vallei der Koningen. 1. Een van de meest bezochte steden is Cairo. Wat de industrie betreft, zijn er engineering, metallurgie en zelfs chemische industrie. Hodnê se zde pêstuje bavlna,rêe,pêenice a bez pochyby subtropické ovoce. 

.