Over twee maanden gaat ze bevallen, de vrouw is zwanger!


Noteer zorgvuldig de datum waarop je teef is uitgerekend. Binnen 52 dagen na die datum moet je je voorbereiden op de komst van je nieuwe nest. Je hoeft maar heel weinig te doen – hou gewoon je ogen open voor de nieuwe puppy. De meest hectische tijd is natuurlijk de dag van de geboorte en de dagen daarna wanneer je de puppy\’s moet zien.
hnědý pes
Tijdens de eerste paar dagen gebeurt er niets belangrijks. In de meeste gevallen is de teef nog een beetje gekleurd. Wees moedig en ga niet te vroeg naar de dierenarts. Je zult je zorgen maken of de dekking wel goed is gegaan, maar je zult merken dat dat niet zo is. Als de spenen van je teef afscheiden, is ze bijna zeker \’in de stemming\’ omdat ze zich vriendelijker gedraagt. Als je te vroeg naar de dierenarts gaat, kan de arts niet veel opmaken uit de echo. Het enige wat de arts kan zeggen is dat er iets is. Ze zullen je geen exacte bevestiging of een getal kunnen geven.
Tegen het midden van de draagtijd zul je meer significante veranderingen bij de teef zien. Als je haar bijvoorbeeld in de tuin laat, kan ze op zoek gaan naar een hol. Als ze er geen vindt, begint ze een hol te graven. Hun buikjes worden wat groter en hun spenen worden groter.
štěňata labradoři
Jouw taak voor de geboorte is het bedenken, maken en plaatsen van de eigenlijke geboorteplaats. De ideale plek is de legbox. De hoogte is zodanig dat zelfs een vermoeide teef erin kan klimmen. Dit betekent dat het van ras tot ras verschilt. De afmetingen van de bench zijn hetzelfde. Hij hoeft niet enorm groot te zijn, maar minstens 1,5 keer de lengte van het lichaam van de teef.
Afhankelijk van het ras moeten er tralies rond de bench geplaatst worden op een hoogte van ongeveer 15-20 cm om te voorkomen dat de puppy omgestoten wordt door de teef. Hoe meer teefrassen je hebt, hoe belangrijker deze tralies zijn. Als er echter meer dan vijf teven zijn, kan dit problemen opleveren voor de teef.
Plaats de krat minstens een week voor de geboorte in de kraamruimte. Leg een oude doek neer. Je zult verbaasd zijn hoe snel de hond vertrouwd raakt met de bench. Lekkernijen in de bench leggen kan ze geruststellen dat ze op de juiste plek zijn.
Nu ben je klaar om te bevallen. Je hoeft alleen nog maar je vingers te kruisen en te bidden.