[Lipno Dam is de grootste dam in Tsjechië.

Lipno Dam is de grootste stuwdam in Tsjechië. Naast het huren van boten en waterfietsen, biedt een schilderachtige boottocht een ander perspectief op het prachtige landschap rond het stuwmeer dan op het land. De schilderachtige boottocht biedt een adembenemend uitzicht op de open ruimte en het omringende Šumava-gebergte. Er zijn twee routes naar Lipno.
– De kortere route is 22 km lang en begint bij de haven van Lipno Nad Vltavow en gaat verder via Předni Vytuni, Hrymburg en Hrštice naar Vitkov Hradec.
– De route gaat verder over 32 km van Flinburg naar Dolni Vltavice, en keert terug voor het dorp Radoslav.
lodní přístav
De exploitanten bieden de mogelijkheid om kleine banketten en aantrekkelijke inschepingen met muziek en dans aan boord te organiseren. Afhankelijk van het weer begint het vaarseizoen in april en eindigt het eind oktober/begin november.
Op de linkeroever van de Lipno nad Vltavu zijn er faciliteiten voor toeristen en vakantiegangers, met uitstekende toeristische diensten die een verscheidenheid aan watersporten aanbieden, zoals zwemmen, windsurfen en zeilen. Er zijn ook wandel- en fietspaden op het land, evenals een 11 km lang skatingpad dat naar Předni Vitna leidt. Er is ook een bobslee- en een touwencentrum.
rozhledna a začátek stezky korunami stromů
Recreatieve voorzieningen zijn onder andere accommodaties. Waterparadijs met glijbanen en een zwembad met omgekeerde stroming, Finse sauna en zwembad het hele jaar geopend. Boomkroonpaden zijn ook bekend. Er is een 18-holes golfbaan bij Slunečná in het westen. In Předni Vitni wachten toeristen een bewaard gebleven 16e-eeuwse kerk en een zomersportcomplex met een populair zandstrand. De hoogste kasteelruïne van Tsjechië (1035 m) is te vinden bij Kasteel Vitkov. In Flinburg staat het oudste Mariabeeld van het land (1635), 17e-eeuwse zuilen en een zuilengalerij gemaakt van megalieten uit de Sumava-regio.

Related Blogs